Activitati

CASTELUL BRAN

Castelul Bran  este unul dintre cele mai impunatoare monumente istorice ale Romaniei. Castelul este situat intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, la 700 m de Vila Carpathia si 30 de km de Brasov si este un punct de atractie turistic care atrage sute de mii de turisti datorita unei legende: Legenda Contelui Dracula, desi izvoarele istorice spun ca Vlad Tepes ar fi trecut pe aici o singura data, in drum spre Brasov.

Construit pe o stinca, castelul adaposteşte in prezent muzeul Bran, muzeu ce se intinde pe cele patru etaje ale sale. Şi deşi turiştii straini vin anual in cautarea legendei Contelui Dracula, iar ghidul accentueaza latura mitica a acestuia, istoria Castelul Bran ii fascineaza deopotriva.

Prima atestare documentara a Castelului Bran este reprezentata de un act emis la 19 noiembrie 1377 ce catre regele Ungariei. Prin acest document, braşovenii primeau privilegiul de a construi o cetate de piatra la Bran.

SKI - PARTIA ZANOAGA

Partia Zanoaga, dotata cu telesky, se afla la 4km de Vila Carpathia.Este o partie noua, cu o diferenta de nivel de 145 de metri si o lungime totala de 650 metri, recomandata schiorilor de nivel mediu sau incepatorilor. Instalatia de teleski si nocturna va stau la dispozitie. Partia Zanoaga este dotata si cu tunuri de zapada.

CETATEA RASNOV

Cetatea Rasnov este situata pe drumul de veche traditie Brasov-Rucar-Campulung Muscel, ce lega Transilvania de Tara Romaneasca. Ea este construita pe dealul ce se inalta la sud de centrul asezarii Rasnov prin efortul colectiv al locuitorilor din aceasta asezare, ajutati de cei din comunele invecinate, Cristian si Vulcan si s-a numit "Cetate Taraneasca" deoarece principala ocupatie a locuitorilor ei era agricultura. Cetatea Rasnov este amintita prima oara in documentele anului 1355 si a fost folosita pana in 1849. In ultimii ani a fost restaurata si a intrat in circuitul turistic. Vizitatorii pot gasi aici un muzeu, o taverna medievala si pravalii de suveniruri.

PESTERA SI CHEILE DAMBOVICIOAREI

Situate pe culoarul Rucar- Bran, in satul Dambovicioara, Arges, Cheile Dambovicioarei, desi nu au lungime mai mare de 3 km, verticalitatea peretilor de stanca si pasajul ingust croit de micul parau Dambovicioara sunt impresionante. La capatul lor se afla satul Dambovicioara si Pestera Dambovicioarei - situata in zona castica a culoarului Rucar - Bran s-a format in calcarele de varsta jurasica a masivului Piatra Craiului datorita actiunii apelor paraului Dambovicioarei. Se poate ajunge foarte usor de la Vila Carpathia, pe soseaua Brasov - Pitesti pana in dreptul localitatii Podu Dambovitei, iar de aici gasiti indicatorul "Dambovicioara - 5 km".

ECHITATIE & PESCUIT

Pentru cei pasionati de calarie - atat incepatori cat si avansati - va putem recomanda un complex la numai cateva minute de mers cu masina din curtea Vilei Carpathia. Acesta dispune de 6 cai si 2 ponei dresati pentru copii - instructor atestat.

Pentru pasionatii de pescuit exista un iaz cu crapi unde se poate pescui contra unei taxe/zi si 2 lacuri cu pastravi.

PARC ACVATIC - BRASOV

La numai 15 minute de Vila Carpathia, in Brasov este deschis unul dintre cele mai mari parcuri acvatice acoperite din tara. Complexul Paradisul Acvatic dispune de 8 piscine moderne, 1300 de sezlonguri, teren de volei pe nisip, loc de joaca pentru copii, terase exterioare. Pe timp de iarna, daca veti dori sa aveti parte de o experienta unica si sa admirati zapada de afara in timp ce inotati in apa incalzita, Paradisul Acvatic va asteapta.

ATV, MOUNTAIN BIKE, PARAPANTA, BOWLING, TIROLIANA

In colaborare cu partenerii nostri va putem oferi o serie de activitati specifice zonei montane: inchiriere atv-uri, biciclete, salon de bowling, iar pentru cei mai curajosi tiroliana, parapanta sau de ce nu, un zbor cu elicopterul. Orice este posibil la noi!